Slut med kortgebyr

Ny betalingslov (PSD2) fra januar 2018

Den 1. januar 2018 trådte den nye betalingslov (PSD2) i kraft på området for betalingskort. PSD2 (Payments Services Directive 2) er et nyt revideret europæisk direktiv for regulering af betalingstjenester inden for EU.

 

Slut med kortgebyr

Fremover må butikker i EU ikke længere opkræve kortgebyr, når du betaler med Mastercard eller Visa*. Dette gælder alle køb både i fysiske butikker og ved køb på nettet.

*De omfattede korttyper er: Mastercard (Debit og Kredit), Visa (Debit og kredit) samt Dankort / Visa-Dankort. Det er forsat tilladt at pålægge kortgebyr på kortbetalinger med American Express, Diners, firmakort med privathæftelse eller med kort, som er udstedt udenfor EU/EØS.

 

Hvad gør du, hvis du er blevet opkrævet kortgebyr efter 1. januar 2018?

Skulle du alligevel blive pålagt et kortgebyr for betaling med dit LO Plus Guldkort, skal du kontakte butikken, hvor købet er fortaget. Det er vigtigt, at du selv kontakter butikken, da vi desværre ikke kan gøre det på dine vegne eller være behjælpelige med at tilbageført gebyret. Skulle butikken mod forventning ikke tilbagebetale dit kortgebyr, kan du sende en klage til:

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jakobsens vej 35,
2500 Valby.

 

Hvad betyder PSD2 ellers for dig?

Her kan du se nogle af de andre punkter, som det nye direktiv indebærer:

  • en ændring af hæftelsesreglerne i forhold til LO Plus Guldkort, herunder at din selvrisiko i forbindelse med uberettiget brug af dit kort er blevet nedsat til 375 kr.
  • at det er præciseret, at EnterCard kan spærre dit kort, hvis vi har berettiget mistanke om, at du ikke kan opfylde dine betalingsforpligtigelser
  • at din mulighed for tilbagebetaling i forbindelse med køb på internettet og ved andre fjernsalg nu er beskrevet
  • at det er præciseret, at EnterCard ligeledes kan behandle – og ikke blot registrere - dine personoplysninger

 

Vi henviser desuden til vores kortbetingelser, som du finder her.

Her får du rabat ved at vise eller betale med LO Plus Guldkort